facebook-icon   twitter-icon   google-icon   you-tube-icon

Blog

Διαχείριση Σαλιγκαριών τους καλοκαιρινούς μήνες

flat550x550075f

Γεια χαρά σε όλους. Αυτό το blog έχει αποδειχθεί πιο δύσκολο απ'ότι περίμενα. Ο χρόνος είναι ελάχιστος και τα προς συζήτηση θέματα πολλά. Συνυπολογίστε και το γεγονός ότι είχε και Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και νομίζω θα με συγχωρέσετε που άργησα να γράψω. Πριν ξεκινήσω με το κυρίως θέμα του σημερινού άρθρου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι η δική μου εκτροφή πάει ικανοποιητικά μέχρι στιγμής. Ικανοποιητικές γεννήσεις και μικρός αριθμός, μέχρι στιγμής, νεκρών. Αυτό όμως που παρατηρώ όσο μεγαλώνει και επεκτείνεται το εκτροφείο είναι ότι σταματάω να κάνω πολλά πράγματα που έκανα στην αρχή, όπως να μετράω γεννήσεις, θανάτους κ.α. και επικεντρώνομαι στην καθαριότητα, στην σωστή διαίρεση και μεταφορά των παρτεριών (για να μην υπάρχει υπέρ-πληθυσμός) και στην όσο πιο γρήγορη πώληση των έτοιμων σαλιγκαριών. Αυτά σαν εισαγωγή διότι πολλές φορές στην εκτροφή βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Σεμινάριο Σαλιγκαροτροφείας του ΙΓΕ

header grΓεια και χαρά σε όλους. Έχουμε μπει για τα καλά σε περίοδο φουλ αναπαραγωγής, λόγω και του καλού καιρού που άρχισε να κάνει από τον Φεβρουάριο κιόλας, και ήδη τα πρώτα μικρά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στα παρτέρια. Μας πρόλαβε ο καλός καιρός και εκεί που είχαμε υπολογίσει να χρησιμοποιήσουμε 1-2 εβδομάδες για επισκευές και συντηρήσεις στο εκτροφείο, τελικά έπρεπε να ασχοληθούμε και με τα σαλιγκάρια παράλληλα. Έτσι είναι αυτά, με τον καιρό να παίζει σημαντικό και μερικές φορές απρόβλεπτο ρόλο στην εκτροφή.
Με την ευκαιρία της αναφοράς μου στον καιρό και στους αστάθμητους παράγοντες της εκτροφής έρχομαι στο σημερινό θέμα του blog, το οποίο είναι το σεμινάριο εκτροφής σαλιγκαριών που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (www.ige.gr). Μπορείτε να βρείτε πολλά σεμινάρια ή ημερίδες σαλιγκαροτοφείας ανά την Ελλάδα αλλά κατά την γνώμη μου κανένα δεν θα είναι τόσο ολοκληρωμένο όσο αυτό του ΙΓΕ.

Κατ’ αρχήν να συστηθούμε

blog2Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα να έχουμε. Έχω σκοπό να γράφω πιο συχνά, αλλά λίγο το ξεκίνημα του καινούργιου site (www.snailsfarming.com) της εταιρείας, λίγο ότι τα σαλιγκάρια ξύπνησαν από τον Φεβρουάριο λόγω του πολύ καλού καιρού και λίγο εξαιτίας της στενοχώριας που πέρασα από τον Ολυμπιακό με απέτρεψαν από το να γράψω νωρίτερα. Όπως λέει και ο τίτλος θα χρησιμοποιήσω το σημερινό κείμενο για να συστηθώ και να ξέρει ο αναγνώστης ποιος είναι ο κεντρικός αρθρογράφος και με τι ασχολείται.

Ένα πρωινό του Νοέμβρη γεννήθηκα στην Πάτρα...................... και έτσι φτάσαμε στο 2010, και αφού ο πατέρας μου και ο θείος μου αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην καριέρα τους σαν πιλότοι, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μία δική μας δουλειά. Κάνοντας την απαραίτητη έρευνα καταλήξαμε στην εκτροφή σαλιγκαριών.

Ένα μέρος συζήτησης για την εκτροφή σαλιγκαριών!

saligkariaΑποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το blog, κατά κύριο λόγω για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου γύρω από την εκτροφή σαλιγκαριών αλλά και για την ανταλλαγή απόψεων. Όπως θα δείτε, κάτω από κάθε άρθρο επιτρέπονται τα σχόλια, τα οποία (αν δεν περιέχουν κάποιες λέξεις που με αναγκάζουν να χρησιμοποιήσω πιπέρι) και θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά. Ξέχασα να αναφέρω ότι το όνομά μου είναι Αντωνίου Γιάννης και ασχολούμαι με την εκτροφή σαλιγκαριών από το 2010. Η εταιρεία που έχω ιδρύσει (με την βοήθεια πολλών ανθρώπων) ονομάζεται KAPASNAILS «Σαλιγκάρια Καπανδριτίου». Θα αναφερθώ στην εταιρεία σε κάποιο από τα επόμενα κείμενα του blog, γιατί νομίζω είναι σημαντικό, από την στιγμή που μιλάω για την σαλιγκαροτροφία, να παρουσιάσω με πιο τρόπο ασχολούμαι με αυτήν, τι εμπειρίες έχω και γενικά να καταλάβει ο αναγνώστης ότι ο αρθρογράφος δεν είναι κάποιος που έχει δει σαλιγκάρια μόνο σε κανένα ντοκιμαντέρ!